donderdag 17 november 2011

PETA boos op Mario

imageTegenwoordig zijn veel games niet meer zo onschuldig als vroeger. Zeer grof taalgebruik en veel geweld en bloed zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Maar op franchises als Super Mario kun je moeilijk wat aan te merken hebben, toch?

Mis! Dierenrechtenorganisatie PETA is namelijk een actie begonnen tegen Nintendo, omdat de nieuwe game Super Mario 3D Land ondiervriendelijk zou zijn. Nu denk jij waarschijnlijk; op cartoonachtige schildpadden springen is toch niet zo erg? Maar daar gaat het niet om. Het gaat ze om, hou je vast, de TANOOKI SUIT!

Met deze power-up krijgt Mario een soort wasbeerpak aan, waarmee hij kan zweven en met zijn staart kan slaan. Alleen heeft PETA het opgevat alsof Mario hiermee de boodschap zou uitdragen dat het oké is om bont te dragen, en dat terwijl de Tanooki, ofwel wasbeerhond, een bedreigde diersoort is! Kennelijk hadden onze dierenvrienden niet door dat het hier ging om een kostuum, en niet om een echte vacht. Bovendien bestaat deze power-up al sinds 1988. Op de site van PETA staat nu een spelletje, Super Tanooki 2D Skin, waarin je een gevild wasbeerhondje bent dat zijn bebloede vacht terug probeert te pakken van Mario. Klik hier om het spel te spelen.

Nintendo zei hierop dat dit absoluut niet de boodschap is die ze willen uitdragen met deze power-up. Ook benadrukten ze dat het een oud Japans gebruik is om je te verkleden als Tanooki, en dat er sprake is van een cultureel misverstand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten