dinsdag 1 november 2011

Sonic Dimensions

We hadden het eerder al over een Sonicgame die naar de Wii U zou komen. Nu is zijn er geruchten ontstaan over deze game, en ze zijn iets te gedetailleerd om compleet verzonnen te zijn.

SonicColorsRunnig.pngDe nieuwe game gaat onder de werktitel Sonic Dimensions, en zal waarschijnlijk Wii U-exclusief worden. Nintendo zou Sega helpen met deze game, en hij gebruikt de Wii U-“tablet” om krachten te activeren en voor multiplayer. De staff van Sonic Colours werkt ook aan het spel. De game speelt zich af direct na Sonic Generations, en is de spirituele opvolger van Sonic Colours. Er zullen wat 2D-delen in het spel zitten.

In het spel heeft Eggman een tijd-ruimtestoring veroorzaakt die zowel de spelwereld als Sonic zelf beïnvloedt. Sonic wordt in zessen gesplitst. Alle Sonics hebben een andere kleur en andere mogelijkheden (vandaar dat de game de spirituele opvolger is van Sonic Colors). Naast de blauwe Sonic (die overigens niet speelbaar is, en meer een soort spook is dat je helpt in het spel), zijn er ook nog een rode, oranje, paarse, groene en gele Sonic. Grappig is dat ook Eggman is een aantal delen wordt opgesplitst, en dat zijn aardige en hulpvaardige deel Sonic helpt. Sonic zal ook tegen rivalen moeten vechten, waaronder een kwaadaardige versie van Amy Rose, die het zat is om door Sonic afgewezen te worden.

De rode Sonic kan ontploffingen veroorzaken, maar is sloom en kan alleen korte sprongen maken. De oranje Sonic heeft een persoonlijkheid als die van Big the Cat, en is nog slomer dan  de rode Sonic. Over zijn kracht is nog weinig bekend. De paarse Sonic kan platforms verplaatsen en zweven, en heeft een duister karakter. De gele is het snelst van allemaal, maar loopt makkelijk schade op. Over de groene is nog niks bekend. De Sonics zouden ook samen een witte Sonic kunnen worden, die als een soort Super Guide fungeert die het level voor je haalt. Hier is Nintendo’s invloed duidelijk te zien. Als je dit doet krijg je wel een E-Rank, de laagste rang mogelijk.

Dit lijkt echt een ontzettend mooie game te worden, die de mogelijkheden van de Wii U goed gebruikt, een goed verhaal en goede gameplay zal hebben. Wat wil je nog meer…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten