zaterdag 5 november 2011

Diddy Kong Pilot eindelijk speelbaar

Diddypilot.jpg

Vroeger, toen de aarde nog bewoond werd door dinosaurussen, werden de Donkey Kong-games gemaakt door Rare, een ontwikkelaar uit Engeland. Zij ontwikkelden ook de Nintendo 64-game Diddy Kong Racing (die je misschien kent van de DS-remake), en waren bezig met het vervolg, Diddy Kong Pilot, voor de Game Boy Advance. Deze game zag echter nooit het levenslicht.

Dit had ermee te maken dat Rare plotseling werd “omgekocht” door Microsoft, en toen alleen nog games voor hen mochten maken. Deze laatste mochten ze afmaken, maar niet met Nintendo’s Donkey Kong-karakters. Dus namen ze karakters uit hun eigen serie Banjo-Kazooie, en doopten de game om tot Banjo-Pilot. Dit was de laatste game die Rare maakte voor Nintendo.

Nu heeft RareWare Central de game toch te pakken gekregen, de ROM online gezet, en nu kan iedereen hem spelen met een emulator (dat is een programma waarmee je console/handheldgames op een PC kan spelen). De ROM vind je hier, een goede emulator hier, en het bestand dat nodig is om de bestanden uit te pakken vind je hier.

Hieronder nog een filmpje van de game:

Wist je trouwens dat er nog een Donkey Kong racegame van Rare nooit is afgemaakt? Deze heette Donkey Kong Racing, en werd ontwikkeld voor de GameCube.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten