donderdag 17 november 2011

Baby (It Sucks to Be Weegie)

Meer van It Sucks to Be Weegie.

PETA boos op Mario

imageTegenwoordig zijn veel games niet meer zo onschuldig als vroeger. Zeer grof taalgebruik en veel geweld en bloed zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Maar op franchises als Super Mario kun je moeilijk wat aan te merken hebben, toch?

Mis! Dierenrechtenorganisatie PETA is namelijk een actie begonnen tegen Nintendo, omdat de nieuwe game Super Mario 3D Land ondiervriendelijk zou zijn. Nu denk jij waarschijnlijk; op cartoonachtige schildpadden springen is toch niet zo erg? Maar daar gaat het niet om. Het gaat ze om, hou je vast, de TANOOKI SUIT!

Met deze power-up krijgt Mario een soort wasbeerpak aan, waarmee hij kan zweven en met zijn staart kan slaan. Alleen heeft PETA het opgevat alsof Mario hiermee de boodschap zou uitdragen dat het oké is om bont te dragen, en dat terwijl de Tanooki, ofwel wasbeerhond, een bedreigde diersoort is! Kennelijk hadden onze dierenvrienden niet door dat het hier ging om een kostuum, en niet om een echte vacht. Bovendien bestaat deze power-up al sinds 1988. Op de site van PETA staat nu een spelletje, Super Tanooki 2D Skin, waarin je een gevild wasbeerhondje bent dat zijn bebloede vacht terug probeert te pakken van Mario. Klik hier om het spel te spelen.

Nintendo zei hierop dat dit absoluut niet de boodschap is die ze willen uitdragen met deze power-up. Ook benadrukten ze dat het een oud Japans gebruik is om je te verkleden als Tanooki, en dat er sprake is van een cultureel misverstand.

1UP? (Brawl in the Family)

Ineens is me een hoop duidelijk… 379 – 1UP?

Meer van Brawl in the Family.

maandag 14 november 2011

Origin naar de Wii U

Nintendo wil het met het onlinegedeelte van de Wii U anders aanpakken dit keer. Nu blijkt dat het distributieplatform Origin van EA hierin een flinke rol kan gaan spelen.

Hoewel Origin een goed platform is, is het wat privacy betreft niet ideaal. Hopelijk zorgt Nintendo ervoor dat dat op de Wii U wordt opgelost. Het platform Steam heeft ook interesse getoond,

SEGA maakt documentaire over Sonic

SEGA heeft een documentaire gemaakt over Sonic waarin Sonics geschiedenis (en dan vooral het klassieke deel) centraal staat. Hieronder kun je hem (geheel in het Engels) bekijken.

Wii U krijgt toch tweede controller

Eerder hoorden we dat de Wii U maar één tabletcontroller zou ondersteunen, en dat de overige spelers een Wii Remote zouden moeten gebruiken. Maar volgens een gerucht overweegt Nintendo nu de Wii U toch een tweede tabletcontroller te laten ondersteunen.

Nintendo zou de tweede controller ook willen ondersteunen als dit ten koste zou gaan van de framerate. De HD-graphics zouden er niet op achteruit gaan.

3DS wordt 25% krachtiger

Hoewel Sony natuurlijk nooit op kan tegen de games van Nintendo, zoals Super Mario, Pokémon en Kirby, is de nieuwe PS Vita qua hardware een stuk krachtiger dan de 3DS. Maar hier wil Nintendo kennelijk iets aan gaan doen, want ze kwamen met mooi nieuws.

Via een nieuwe update zal Nintendo een tweede core in de 3DS beschikbaar stellen, waardoor het apparaat 25% krachtiger wordt. Het is nog niet duidelijk of het hier gaat om snelheid, graphics of iets anders.

vrijdag 11 november 2011

Kirby’s Adventure naar de 3DS

In de 3D Classics-serie voor de 3DS, waarin NES-games een beetje opgepoetste graphics en 3D-beeld krijgen, is tot nu toe nog niet zoveel interessants verschenen. Maar daar zal snel verandering in komen, aangezien Nintendo officieel heeft aangekondigd dat Kirby’s Adventure naar de 3DS komt.

Het spel heeft niet eens zoveel 3D-effect, alleen een achtergrond die een beetje in de diepte zit. Kirby’s Adventure was Kirby’s eerste avontuur op een home console (zijn eerste game was op de Game Boy). Hierin zuigt Kirby vijanden op en kopieert hun krachten.

Mario & Sonic Dream Events

Zoals elk deel in de Mario & Sonic-serie heeft ook dit deel Dream Events, evenementen die op de echte spelen niet bestaan en zich afspelen in de Mario- of Sonicwereld. Nu is er een filmpje vrijgekomen waarin we een aantal Dream Events zien. Sega en Nintendo hebben dit keer echt gebruik gemaakt van oude Mario- en Sonicgames. Zo zien we onze helden verspringen op Yoshi’s Island uit Yoshi’s Story, paardrijden in Moo Moo Meadows uit Mario Kart Wii, en vliegen op een soort discs in Wind Valley uit Sonic Adventure.

dinsdag 8 november 2011

Nintendo komt met Zelda-bundel 3DS

Heb je om een of andere reden nog geen 3DS, maar wil je er wel een, dan is dit je kans. Nintendo komt namelijk met een speciale Zelda-bundel voor de 3DS. Inhoud: een zwarte 3DS met gouden Zelda-tekentjes en The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D.

1[2]

De bundel komt uit ter ere van Zelda’s 25e verjaardag. Over de prijs en releasedatum is nog niets bekendgemaakt.

Necky (Brawl in the Family)

Heeft niemand zich ooit afgevraagd hoe het kan dat tonnen in Donkey Kong-games dingen afvuren?

377 – Necky

Meer van Brawl in the Family.

Wii Remote krijgt touchscreen

Nintendo heeft een patent aangevraagd voor een touchscreen-accessoire voor de Wii-afstandsbediening. Je zou het ding er aan de onderkant aan vast moeten maken, waardoor je een enorm touchscreen tot je beschikking hebt. Dit is de ontwerptekening:

111107_12532_111107_0557506_large[1]

Dit accessoire is waarschijnlijk bedoeld voor de Wii U, zodat speler 2 ook met touchscreen kan spelen. Let wel: Nintendo heeft al vaker patenten aangevraagd voor producten die nooit zijn uitgegeven.

Pokémon Snap 2?

In de Pokémon-spinoff Pokémon Snap voor de Nintendo 64 moest je foto’s maken van Pokémon in hun natuurlijke omgeving, in verschillende poses. Om het spel te promoten kwam de hoofdpersoon uit het spel, de fotograaf Todd, ook in de tv-serie. En nu komt er misschien wel een deel 2 uit.

Let wel: dit is wilde speculatie, neem dit met een korrel zout. Maar in de tekenfilmserie verschijnt binnenkort nog een Pokémonfotograaf zoals Todd. Dit zou erop kunnen wijzen dat er een deel 2 in de maak is. Er is uiteraard verder nog niets bekend, maar aangezien de Wii U en de 3DS allebei camera’s hebben, zou het aannemelijk zijn als het spel gebruikmaakt van Augmented Reality.

zaterdag 5 november 2011

Diddy Kong Pilot eindelijk speelbaar

Diddypilot.jpg

Vroeger, toen de aarde nog bewoond werd door dinosaurussen, werden de Donkey Kong-games gemaakt door Rare, een ontwikkelaar uit Engeland. Zij ontwikkelden ook de Nintendo 64-game Diddy Kong Racing (die je misschien kent van de DS-remake), en waren bezig met het vervolg, Diddy Kong Pilot, voor de Game Boy Advance. Deze game zag echter nooit het levenslicht.

Dit had ermee te maken dat Rare plotseling werd “omgekocht” door Microsoft, en toen alleen nog games voor hen mochten maken. Deze laatste mochten ze afmaken, maar niet met Nintendo’s Donkey Kong-karakters. Dus namen ze karakters uit hun eigen serie Banjo-Kazooie, en doopten de game om tot Banjo-Pilot. Dit was de laatste game die Rare maakte voor Nintendo.

Nu heeft RareWare Central de game toch te pakken gekregen, de ROM online gezet, en nu kan iedereen hem spelen met een emulator (dat is een programma waarmee je console/handheldgames op een PC kan spelen). De ROM vind je hier, een goede emulator hier, en het bestand dat nodig is om de bestanden uit te pakken vind je hier.

Hieronder nog een filmpje van de game:

Wist je trouwens dat er nog een Donkey Kong racegame van Rare nooit is afgemaakt? Deze heette Donkey Kong Racing, en werd ontwikkeld voor de GameCube.

Nieuwe Zelda voor 3DS in ontwikkeling

File:Link SS.pngZelda: Ocarina of Time is al een tijd de best verkopende 3DS-game en stond als enige 3DS-game in de Japanse top 20 van best verkochte games. Nu is er meer goed nieuws voor Zelda-fans. Er zou namelijk een nieuwe Zelda voor de 3DS in ontwikkeling zijn!

Dat zegt Eiji Aonuma, ontwikkelaar van de Zelda-serie. Hij zegt ook dat er nog wel kans is op een remake van Majora’s Mask, zoals daar eerder naar gehint werd, maar ze niet 2 Zelda-remakes achter elkaar wilden uitbrengen.

Dream Land Sharing (Brawl in the Family)

Heeft iemand wel eens gedacht hoe vies het is dat Kirby eten eerst in zijn mond stopt en het vervolgens aan een ander geeft?

376 – Dream Land Sharing

Nieuwe “Modern Sonic” in 2012?

Team Sonic: 'Verwacht een nieuwe, standaard Sonic in 2012'

Zoals je weet kan je in Sonic Generations met zowel een klassieke als moderne Sonic spelen. Maar wat nu “Modern Sonic” is, is dat natuurlijk niet voor eeuwig. Zo zei Takashi Iizuka dat hij in 2012 een nieuwe standaard-Sonic wil maken!

In een interview zei de baas van Sonic Team het volgende:

“I would like to make a new standard Sonic, a modern Sonic if you will, in 2012 and beyond.”

Wat er zal veranderen aan Sonic, aan uiterlijk of gameplay, is nog onbekend. En misschien, als het niet goed valt, gaat het hele feest wel niet door.

Hij benadrukt ook dat Sonic Generations geen start van een nieuw soort games is, en dat Classic Sonic dus niet terugkomt.

dinsdag 1 november 2011

Four Hearts (Brawl in the Family)

Iedereen met een 3DS of DSi die The Legend of Zelda: Four Swords gedownload heeft, weet dat je in de multiplayerstand meer elkaar bevecht dan de vijand…

375 – Four Hearts

Sonic Dimensions

We hadden het eerder al over een Sonicgame die naar de Wii U zou komen. Nu is zijn er geruchten ontstaan over deze game, en ze zijn iets te gedetailleerd om compleet verzonnen te zijn.

SonicColorsRunnig.pngDe nieuwe game gaat onder de werktitel Sonic Dimensions, en zal waarschijnlijk Wii U-exclusief worden. Nintendo zou Sega helpen met deze game, en hij gebruikt de Wii U-“tablet” om krachten te activeren en voor multiplayer. De staff van Sonic Colours werkt ook aan het spel. De game speelt zich af direct na Sonic Generations, en is de spirituele opvolger van Sonic Colours. Er zullen wat 2D-delen in het spel zitten.

In het spel heeft Eggman een tijd-ruimtestoring veroorzaakt die zowel de spelwereld als Sonic zelf beïnvloedt. Sonic wordt in zessen gesplitst. Alle Sonics hebben een andere kleur en andere mogelijkheden (vandaar dat de game de spirituele opvolger is van Sonic Colors). Naast de blauwe Sonic (die overigens niet speelbaar is, en meer een soort spook is dat je helpt in het spel), zijn er ook nog een rode, oranje, paarse, groene en gele Sonic. Grappig is dat ook Eggman is een aantal delen wordt opgesplitst, en dat zijn aardige en hulpvaardige deel Sonic helpt. Sonic zal ook tegen rivalen moeten vechten, waaronder een kwaadaardige versie van Amy Rose, die het zat is om door Sonic afgewezen te worden.

De rode Sonic kan ontploffingen veroorzaken, maar is sloom en kan alleen korte sprongen maken. De oranje Sonic heeft een persoonlijkheid als die van Big the Cat, en is nog slomer dan  de rode Sonic. Over zijn kracht is nog weinig bekend. De paarse Sonic kan platforms verplaatsen en zweven, en heeft een duister karakter. De gele is het snelst van allemaal, maar loopt makkelijk schade op. Over de groene is nog niks bekend. De Sonics zouden ook samen een witte Sonic kunnen worden, die als een soort Super Guide fungeert die het level voor je haalt. Hier is Nintendo’s invloed duidelijk te zien. Als je dit doet krijg je wel een E-Rank, de laagste rang mogelijk.

Dit lijkt echt een ontzettend mooie game te worden, die de mogelijkheden van de Wii U goed gebruikt, een goed verhaal en goede gameplay zal hebben. Wat wil je nog meer…