vrijdag 14 oktober 2011

Zelda naar de iPhone?

Er was veel commotie over toen er plotseling een Zelda-game verscheen in de App Store. En dat voor maar 99 cent! Maar degenen die de game gekocht hebben, komen bedrogen uit.

iPhone Screenshot 2Het spel blijkt gewoon een kopie van Doodle Jump, maar dan zonder vijanden. Je moet Link  over de platformpjes laten springen totdat hij valt. Dat is het. Geen Zelda, geen Ganondorf, geen Octoroks, Dodongo’s of Bulblins, niet eens muziek!

Je had waarschijnlijk al wel door dat dit geen officiële app van Nintendo is. Nintendo heeft nadrukkelijk aangegeven geen games voor smartphones te willen maken, en als ze het dan toch zouden doen, dan zouden ze een volwaardig spel maken, en geen gedowngrade kopie van Doodle Jump. Deze “game” is gemaakt door Audio Attack, een bedrijfje dat wel meer Doodle Jump-achtige games hebben gemaakt met onder andere Call of Duty, Bratz en Jurassic Park. Dit hebben ze gedaan zonder toestemming van Nintendo, dus zal de app binnen een korte tijd waarschijnlijk niet meer verkrijgbaar zijn.

Maar zelfs ik moet ze nageven dat het laadscherm er fantastisch uitziet (al snap ik niet wat Ganondorf en een Fairy met dit spel te maken hebben).

iPhone Screenshot 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten