maandag 31 oktober 2011

Bastion Narrator Invades Other Games (Dorkly)

Hoe zouden games zijn als ze voorzien waren van commentaar?

Honey Queen en Wiggler in Mario Kart 7

Een tijd geleden werden Lakitu en Metal Mario ineens aangekondigd als nieuwe karakters in Mario Kart 7. Later werd duidelijk dat er nog twee nieuwe personages in de game zouden komen. En nu zijn die dan eindelijk bekend.

File:WigglerDS.pngDe eerste nieuwe racer is Wiggler, de rupsachtige vijand uit veel Super Mario-spellen, die boos wordt als je op zijn kop springt en vervolgens harder gaat rennen.

De tweede verrassing is Honey Queen (Queen Bee) uit Super Mario Galaxy 2. Dit is haar eerste spel sinds haar debuut.

Hieronder het bewijs voor de sceptici onder ons:

image

vrijdag 28 oktober 2011

Missingno. (Brawl in the Family)

Een beetje achtergrondinformatie: Missingno. is een niet-officiële Pokémon die je met een glitch kan vangen in de originele Pokémon-games voor de Game Boy. Deze Pokémon is er in gestopt als grapje, en kan gevangen worden door heel ingewikkelde handelingen uit te voeren. Deze Pokémon zorgde ervoor dat je van het zesde item in je tas ineens 128 stuks had…

374 – Missingno.

Meer van Brawl in the Family.

Grote update eShop

imageNintendo heeft een hoop nieuws aangekondigd omtrent de Nintendo eShop. Veel van dit nieuws betreft de nieuwe systeemupdate voor de eShop.

Zo zal je bijvoorbeeld demo’s van spellen kunnen downloaden. Het is nog niet duidelijk of het hier gaat om downloadgames of games uit de winkel. Ook kan je software downloaden terwijl het systeem in de slaapstand staat. En er zal een DLC-functie worden toegevoegd, waardoor je na de release van een spel nog extra (betaalde!) content voor een spel kan downloaden. Nintendo heeft aangegeven zelf geen DLC te gaan maken voor hun eigen spellen, maar veel third party's zullen dat wel doen.

Bovendien, en dat is wel het meest opmerkelijke, zal je aankopen voor de 3DS kunnen doen via je PC of smartphone, via een speciale versie van de eShop op het internet. Als je daar een aankoop doet, zal er automatisch een QR-code gegenereerd worden, die je vervolgens met de 3DS kan scannen om de gekochte software te krijgen.

Streetpass in Sonic Generations

Sonic-Generations-artwork-Sonic-render.pngEr was vanaf het begin al bekend dat Sonic Generations voor de Nintendo 3DS Streetpass zou ondersteunen, maar wat je er precies mee kon bleef een raadsel. Nu heeft Sega het dan eindelijk onthuld.

Als eerste kun je een soort “profiel” aanmaken dat je uitwisselt met anderen via Streetpass. Hierin kun je onder andere aangeven hoe lang je al fan bent van Sonic en wat je favoriete Sonic-karakter is.

Met de tweede optie kun je speciale missies krijgen van anderen. De game gaat dus echt verder dan één keer de levels uitspelen. Deze missies kunnen overigens ook gekocht worden met speelmunten, die je krijgt met de stappenteller.

woensdag 26 oktober 2011

Nintendo doet boekje open over Kirby

De echte Kirby-fans zijn zwaar teleurgesteld met de GameCube. Behalve in een vreemde spinoff-racer en in Super Smash Bros. Melee was de kleine roze held afwezig op deze console.

Nu blijkt echter dat Nintendo wel degelijk Kirbygames voor de GameCube aan het ontwikkelen was, maar dat die alle drie geannuleerd zijn. Alle drie waren platformers, het gebruikelijke genre van Kirbygames.

De eerste game was gebaseerd op gameplay voor vier spelers. Deze game werd ook getoond op de E3 van 2005. Deze game is uiteindelijk niet afgemaakt, omdat het, volgens Shigefumi Kawase, producent van de Kirbyserie, erg moeilijk was om levels te maken die zowel met één als vier spelers te spelen waren. Dit spel lijkt erg op Kirby’s Adventure Wii, dat 25 november uitkomt. Overigens hoop ik wel dat de poppetjes gewoon langs elkaar heen kunnen lopen, zodat New Super Mario Bros. Wii-achtige taferelen vermeden worden. (Je duwt me in de lava!)

De tweede game was een game in een 3D-omgeving, die erg uitdagend was. Maar voor mij verliest het zo wel een beetje het Kirby-gevoel, en vijanden goed raken lijkt me ook niet makkelijk. Volgens Kawase is deze game gecanceld omdat ze niet het niveau bereikten dat ze graag hadden gewild.

 

De derde en laatste game zou een traditionele 2D-platformer worden. Voor zover ik op het plaatje kan zien, werden er volgens mij geen 3D-modellen gebruikt, alleen vooraf gemaakte sprites. Het verhaal hierachter was dat Kirby een karakter uit een pop-upboek was. Het leek mij eerder een laatste poging om toch nog even snel een Kirby op de Gamecube te kwakken, en dat is misschien wel de reden dat ook deze game nooit het levenslicht zag.

In totaal is Nintendo maar liefst 11 jaar bezig geweest titels te maken die nooit zijn uitgegeven.

WoW Joins the Pokémon Craze (Dorkly)

Wat als World of Warcraft en Pokémon één spel waren…

Meer van Dorkly.

dinsdag 25 oktober 2011

Mario Kart 7 krijgt stuurtje

Mario Kart 7 kent veel vernieuwingen, zoals kites, onderwateraandrijving,online communities en veel nieuwe personages. Maar wat we vooral ook niet mogen vergeten is dat de game motion control heeft. Je kan dus met de 3DS sturen door hem naar links en naar rechts te bewegen, net als op de Wii. Dit werkt overigens het best in 2D, aangezien je in 3D dubbel gaat zien als je het scherm beweegt.

Nu is er, net als op de Wii, een stuurtje voor de 3DS-versie van Mario Kart verschenen. Het zal worden geproduceerd door Hori, maar met een officiële licentie van Nintendo. Het is dus een officiële Nintendo-accessoire. Het is nog niet bekend of de add-on ook in Europa verschijnt, en een prijs is er ook nog niet.

maandag 24 oktober 2011

Dig Dug’s Mining Adventure (Dorkly)

Iedereen houdt van Minecraft.

Meer van Dorkly.

Dreamland Return (Brawl in the Family)

373 – Dreamland Return

Meer van Brawl in the Family.

Robotnik Finally Wins (Dorkly)

Dr. Robotnik (Eggman) heeft eindelijk Sonic, Tails, en alle dieren op de planeet in robots veranderd! Nu kan hij eindelijk… eh… waarom deed hij dit ook al weer?

Meer van Dorkly.

Footloose (Awkward Zombie)

Als we één ding leren van The Legend of Zelda: Ocarina of Time (3D), dan is het wel dat je nooit het water in moet gaan zonder blauwe kleding!

Meer van Awkward Zombie.

Klassieke Sonicgame in Sonic Generations

Sonic 67.png

Oké, je kan in Sonic Generations als Classic Sonic spelen, die ongeveer net zo speelt als Sonic in de klassieke games. Maar als je wil zien waar deze “Classic Sonic” op gebaseerd is, dan hebben we goed nieuws voor je. Er zal namelijk een klassieke Sonicgame inbegrepen zijn in Sonic Generations.

Het gaat hier om de originele Sonic the Hedgehog uit 1991, voor de Sega Mega Drive (of Sega Genesis in Amerika). Dit was de allereerste Sonicgame ooit. Deze game zal beschikbaar worden als je hem eerst vrijspeelt, zowel in de 3DS- als de console/PC-versie. Dus ook al komt Sonic CD niet naar de 3DS, toch zal je binnenkort een klassieke Sonicgame kunnen spelen.

zaterdag 22 oktober 2011

Pokémon in Real Life 3 (Smosh)

Anthony wil langs Snorlax komen, maar daar heeft hij een Poké Flute voor nodig. Die krijgt hij pas als hij Metapod verslaat.

Functie “Lucky 7” onthuld

Op de Japanse Nintendosite is dan eindelijk de functie van de “Lucky 7”-power-up onthuld. Toen ik op de Mario Kart 7-microsite keek, zag ik dit staan:

image

Nee, ik spreek geen Japans, maar gelukkig stond er een verduidelijkend plaatje bij:

 

image

Blijkbaar zorgt deze power-up ervoor dat je 7 items tegelijk krijgt! (Op de foto zie ik er maar 6, maar het lijkt me toch logischer als het er 7 zijn. Misschien was de zevende wel een blauw schild, dat net wegvloog.) Hieronder nog even een overzichtje van alle items:

image

En vooruit, ook nog een keer alle karakters:

image

image

Zo te zien komen er nog 2 nieuwkomers aan. Wie zouden het zijn?

vrijdag 21 oktober 2011

Nintendo Direct

Op de presentatie van Nintendo is nogal wat bekendgemaakt. We kunnen tot 10 minuten filmen in 3D, er komt een update voor de Mii in Misère-minigame, en we zullen met onze 3DS-vrienden kunnen communiceren via een soort memo’s, waar je op kan schrijven, tekenen en zelfs geluidsberichten achterlaten. Wil je nog meer informatie zien over Nintendo? Kijk dan naar de eerste aflevering van Nintendo Direct, een show waarin Reggie Fils-Aime van alles bekendmaakt op Nintendo-gebied. Let op: HuluPlus is alleen verkrijgbaar in Amerika, en de releasedata van de spellen kunnen afwijken in Europa.

En voor meer informatie over de netwerkmogelijkheden van Mario Kart 7, kijk je dit:

Pokémon Gray?

Hoewel Nintendo eerder ontkende dat er een derde spel zal komen, hebben ze wel de domeinnaam PokemonGray.com gekocht. Toeval? Ik denk het niet.

De mascotte van de nieuwe game wordt waarschijnlijk Kyurem, aangezien die wel geprogrammeerd staat in de Unova Pokédex, maar onmogelijk te vangen is in Black of White. Daarbij klopt zijn kleur met de titel van het spel. (Niet dat dat veel zegt, want de mascotte van Pokémon Black is Reshiram, en die is wit, en de mascotte van White is Zekrom, en die is zwart). Waarschijnlijk komen ook de andere Pokémon die nog niet officiëel aangekondigd zijn aan bod in dit spel. Hieronder som ik ze even op:

File:646Kyurem.png647.pngMeloetta

                  Kyurem                               Keldeo                  Meloetta (Pirouette Forme)

Meloetta649.png

     Meloeta (Aria Forme)                   Genesect

Het was ook wel logisch dat er een derde game aan zat te komen. Dit is bij elke andere generatie ook gebeurd. Deze derde game combineerde vaak de verhaallijnen van de vorige twee games, en introduceerde (vanaf generatie 2) steeds een nieuwe legendarische Pokémon. Ook wordt het spel qua graphics en sprites iets mooier gemaakt. Hieronder even een overzichtje van de vorige generaties:

Pokemon red box.jpgPokemon blue box.jpgPokemon green box ja.jpgPokemon Yellow boxart.jpg

Generatie 1: Pokémon Red, Blue en Green worden gevolgd door Yellow. (Blue was alleen te koop in Amerika en Europa, Green alleen in Japan.) Deze generatie speelt zich af in de Kanto-regio. Deze generatie heeft twee remakes gekregen voor de GameBoy Advance: Pokémon FireRed en LeafGreen.

Pokemon Gold boxart EN-US.jpgPokemonsilverbox.jpgPokemoncrystal.jpg

Generatie 2: Pokémon Gold en Silver worden gevolgd door Crystal. Deze generatie speelt zich af in de Johto-regio. Deze generatie heeft twee remakes gekregen voor de Nintendo DS: HeartGold en SoulSilver.

Pokemon Ruby boxart EN-US.jpgPokemon Sapphire boxart EN-US.jpgPokemon Emerald boxart EN-US.jpg

Generatie 3: Pokémon Ruby en Sapphire worden gevolgd door Emerald. Deze generatie speelt zich af in de Hoenn-regio.

DiamondUS.jpgPearlUS.jpgPlatinum-box.png

Generatie 4: Pokémon Diamond en Pearl worden gevolgd door Platinum. Deze generatie speelt zich af in de Sinnoh-regio.

Black box EN-US.pngWhite box EN-US.png

Generatie 5: Pokémon Black en White worden dus kennelijk gevolgd door Gray. Deze generatie speelt zich af in de Unova-regio.

Mario & Sonic rennen door Londen

Er is een nieuwe trailer van Mario & Sonic verschenen. Deze trailer laat de “London Party Mode” zie, waarin maximaal 4 spelers het tegen elkaar opnemen in meer dan 50 minigames in de straten van Londen. Zo te zien zal deze game echt beter worden dan zijn voorgangers, en ik kijk er nu al naar uit!

Thwomps (Brawl in the Family)

372 – Thwomps

Meer van Brawl in the Family.

donderdag 20 oktober 2011

Nog een Nintendo 3DS-presentatie

Een tijdje geleden had Nintendo een persconferentie gehouden, waarin ze de aandeelhouders ervan probeerden te overtuigen dat de 3DS wél een succesvol apparaat kan worden. Dit was niet geheel gelukt, dus nu heeft Nintendo gewoon een nieuwe presentatie aangekondigd.

Deze begint morgen, op 21 oktober, rond 13.00 uur Nederlandse tijd. Hij zal heten (direct vertaald uit het Japans), de “Nintendo 3DS nieuwe internetinformatiepresentatie”, een hele mond vol. De nadruk zal vooral liggen op de nieuwe grote update voor de 3DS, de online mogelijkheden voor Mario Kart 7, en andere dingen die met internet te maken hebben.

Hier kun je de presentatie live volgen!

21 oktober, 13.00 uur

dinsdag 18 oktober 2011

Nog meer Sonic Generations

In een nieuwe trailer voor Sonic Generations zijn alle eindbazen en rivalen uit het spel te zien. Op volgorde van opkomst (in het filmpje) zijn dit Death Egg Robot uit Sonic the Hedgehog 2, Egg Dragoon uit Sonic Unleashed, Perfect Chaos uit Sonic Adventure, Silver the Hedgehog uit Sonic the Hedgehog (2006), Metal Sonic uit Sonic CD, Shadow the Hedgehog uit Sonic Adventure 2 en Time Eater, die zijn debuut maakt in Sonic Generations.

Variations on a Visual Gag (Brawl in the Family)

In The Legend of Zelda: Twilight Princess berijdt Midna Link als hij een wolf is. Maar Link is niet de enige wolf die we kennen… De maker kon alleen niet voor één grap kiezen, dus heeft hij er meerdere online gezet.

371 – Variations on a Visual Gag

Meer van Brawl in the Family.

Nieuwe trailer Super Mario 3D Land

aboutThreeBottomEr is een nieuwe trailer voor Super Mario 3D Land vrijgegeven. Er worden niet echt nieuwe dingen aangekondigd, maar hij ziet er wel mooi uit. Hij is alleen te bekijken op de officiële Nintendo-website: http://www.nintendo.nl/NOE/media/aa_games/sml3d/nl_nl/movie.html

 

aboutThreeUp

maandag 17 oktober 2011

vrijdag 14 oktober 2011

King’s Flowchart (Brawl in the Family)

Voor iedereen onder ons die ervan droomt om een koning te zijn, heeft King Dedede dit handige schema gemaakt waarin staat hoe je dat kan bereiken.

370 – King’s Flowchart

Meer van Brawl in the Family.

Zelda naar de iPhone?

Er was veel commotie over toen er plotseling een Zelda-game verscheen in de App Store. En dat voor maar 99 cent! Maar degenen die de game gekocht hebben, komen bedrogen uit.

iPhone Screenshot 2Het spel blijkt gewoon een kopie van Doodle Jump, maar dan zonder vijanden. Je moet Link  over de platformpjes laten springen totdat hij valt. Dat is het. Geen Zelda, geen Ganondorf, geen Octoroks, Dodongo’s of Bulblins, niet eens muziek!

Je had waarschijnlijk al wel door dat dit geen officiële app van Nintendo is. Nintendo heeft nadrukkelijk aangegeven geen games voor smartphones te willen maken, en als ze het dan toch zouden doen, dan zouden ze een volwaardig spel maken, en geen gedowngrade kopie van Doodle Jump. Deze “game” is gemaakt door Audio Attack, een bedrijfje dat wel meer Doodle Jump-achtige games hebben gemaakt met onder andere Call of Duty, Bratz en Jurassic Park. Dit hebben ze gedaan zonder toestemming van Nintendo, dus zal de app binnen een korte tijd waarschijnlijk niet meer verkrijgbaar zijn.

Maar zelfs ik moet ze nageven dat het laadscherm er fantastisch uitziet (al snap ik niet wat Ganondorf en een Fairy met dit spel te maken hebben).

iPhone Screenshot 1

woensdag 12 oktober 2011

Maxwell gaat naar de App Store

We kennen natuurlijk allemaal Maxwell nog wel, de held van het spel Scribblenauts en zijn vervolg Super Scribblenauts, waarin je door dingen in te typen puzzel-achtige levels moest voltooien om de Starite te pakken te krijgen. Typte je bijvoorbeeld “ladder” in, dan kreeg je een ladder.

Nu komt er een nieuwe Scribblenauts uit, Scribblenauts Remix genaamd, alleen dit keer niet voor de DS, maar voor de iPad en iPhone. In deze versie zullen 50 levels zitten, waarvan 40 uit de DS-spellen afkomstig. De besturing lijkt erg op die van de eerste Scribblenauts voor de DS. Wel zullen er bijvoeglijke naamwoorden in zitten, zoals in Super Scribblenauts. Er is ook al een trailer uitgekomen, die je een beetje een idee geeft van hoe het spel eruit ziet. Let ook op de verwijzing naar Angry Birds en Fruit Ninja Het spel is te downloaden voor 3,99 euro (ofwel gewoon 4 euro).

dinsdag 11 oktober 2011

Falcon’s Party Part Four (It Sucks to Be Weegie)

Is het je wel eens opgevallen dat de naam van Captain Falcon en Falco erg op elkaar lijken? Je zou ze haast door elkaar gaan halen…

Meer van It Sucks to Be Weegie.