vrijdag 30 september 2011

Wario Land naar de eShop

Het eerste deel van de Wario Land-serie, die je misschien kent van Wario Land: The Shake Dimension voor de Wii, is binnenkort te downloaden in de eShop voor de Nintendo 3DS. Het spel is tevens het laatste deel uit de Mario Land-serie, waarvan je de eerste twee delen inmiddels kan downloaden in de eShop.

Wario Land: Super Mario Land 3 is nog niet officieel aangekondigd door Nintendo, maar verscheen wel op een Australische ratingsite, waardoor we bijna zeker weten dat de game zal uitkomen. Hier is het bewijs, voor wie het niet vertrouwt:

En hier een filmpje van de gameplay, zodat je een beetje een idee van het spel hebt.

donderdag 29 september 2011

Divide and Conquer (Brawl in the Family)

In deze strip van Brawl in the Family ziet King Dedede hoe Kirby zich in tienen splitst (zoals in Kirby Mass Attack). Maar wat Kirby kan, kan Dedede ook…

366 – Divide and Conquer

 

Zie meer van Brawl in the Family!

Diddy Kong Country (Dorkly)

Als Donkey Kong gekidnapt wordt door Kaptain K. Rool, wat doet Diddy kong dan? Hij gaat achter hem aan om hem te redden! …toch? Diddy?

Kirby’s Adventure Wii krijgt releasedatum

De nieuwe Kirbygame voor de Wii, Kirby’s Adventure Wii (Kirby’s Return to Dream Land genaamd in Amerika, eerder bekend onder de werktitel Kirby Wii) heeft een releasedatum gekregen. Kirby ligt vanaf 25 november in de schappen.

In Kirby’s Adventure Wii wordt de meer klassieke Kirby-gameplay nieuw leven in geblazen. Geen wollen draadjes en zweepjes dit keer, maar gewoon weer lekker vijanden opzuigen en hun krachten kopiëren. Speler 2, 3 en 4 kunnen meespelen als King Dedede, Meta Knight en Waddle Dee, of als een groene, blauwe of gele Kirby. In het laatste geval kunnen krachten worden gecombineerd om ze nog krachtiger te maken.

 

De nieuwe trailer geeft een goed beeld van het spel. Zoals je kunt zien is dit spel, ondanks de titel, geen remake van de NES-game Kirby’s Adventure, maar een geheel nieuwe game.

Falcon’s Party Part Two en Part Three (It Sucks to Be Weegie)

Zoals jullie eerder al zagen, gaan Link en Luigi naar het feest van Captain Falcon. En daar gebeurt… nou… niet zo veel eigenlijk. Dit keer twee strips in een keer, omdat we een tijdje offline waren.

We zijn weer online!

Lombrero Gaming is een tijdje offline geweest vanwege de overdreven strikte policy van Google, maar nu zijn we weer online! Voortaan is dit blog te vinden op dit adres: lombrero.blogspot.com, en dus niet meer op lombrerogaming.blogspot.com. Alle posts van het oude blog staan nu weer online, dus blijf alsjeblieft gebruik maken van Lombrero Gaming, voor al je Nintendo-nieuwtjes, filmpjes, en alles wat ik er verder maar op wil zetten.

[Mii.JPG]

dinsdag 20 september 2011

A Boy and his Blob Reunion (Dorkly)

Dorkly maakte deze video over de populaire game uit de jaren ’90, “A Boy and his Blob”, waarin de “Boy” de Blob jellybeans te eten geeft, waardoor de Blob in van alles kan veranderen, zoals een ladder of een trampoline. Hoe zou het nu, bijna 20 jaar later, met ze gaan?

LEGO Harry Potter: Jaren 5-7 krijgt releasedatum

Ik ben werkelijk een enorme fan van Harry Potter. Ik heb alle 7 boeken gelezen, alle 8 films gezien, de PC-games van deel 1,2,3,5 en 6 gespeeld en LEGO Harry Potter: Jaren 1-4 op mijn Wii. Nu krijgt ook het volgende deel een releasedatum. Op 16 november zullen we van dit spel kunnen genieten op de DS, 3DS, Wii en PC (en XBox 360, PS3 en PSP, who gives a f*ck).

Het eerste deel kenmerkte zich door veel geheimen, unlockables en grappige cheats. Zo kon je bijvoorbeeld met de Wisseldrank in de Wegisweg veranderen in andere personages, en niet alleen in tovenaars en heksen, maar ook in Dreuzels, Huiselfen, Kobolden, geesten en halfreuzen. In de levels en omgevingen kon je bepaalde plaatsen alleen bereiken door heel goed na te denken, en de juiste spreuken te gebruiken. Kortom, veel replayability, aangezien je nooit alles in een keer vrijspeelt. Ook de cheats waren leuk, waarmee je bijvoorbeeld spreuken vrijspeelde waarmee je iemand kaal maakte, vastbond, een gewei gaf, zijn hoofd liet krimpen, of bevroor.

Dit deel lijkt nog uitgebreider te zijn, en heeft zeker erg mooie graphics. Dat was wel mijn grootste bezwaar in Jaren 1-4; de levels waren soms wat eentonig. Dat lijkt hier niet het geval te zijn. Bovendien was de vorige game compleet gebouwd rond Zweinstein, wat hier niet het geval zal zijn, aangezien deel 7 zich voor het overgrote deel buiten het schoolterrein afspeelt. De poppetjes lijken ook ouder te zijn geworden. Zo heeft Ron bijvoorbeeld langer haar, net als Rupert Grint in de film. Ik hoop ook dat de grappige cutscenes zullen terugkeren.

Dit is waarschijnlijk de laatste game die we van Harry Potter zullen zien, dus ik hoop op een waardige afsluiting van een geweldige serie.

zondag 18 september 2011

Cut the Rope naar DSiWare

De iPhonehit Cut the Rope komt 22 september naar DSiWare. In dit spel moet je de touwtjes zo doorknippen dat Om Nom het snoepje in zijn mond krijgt. Ik weet dat dit vaag klinkt, daarom moet je maar gewoon de trailer bekijken.

Het is niet de eerste iPhone hit die naar een Nintendo-systeem komt. Eerder al kwam Plants VS Zombies uit voor DSiWare, en er wordt momenteel gewerkt aan een Wii- en een 3DS-versie van Angry Birds, Angry Birds Seasons en Angry Birds Rio.

Natuurencyclopedie voor Nintendo 3DS

Nintendo heeft aangekondigd een encyclopedie over planten en dieren te gaan maken, Hana to Ikimo no Rittai Zukan, zoals de Japanse naam luidt. Dit wordt een downloadbare titel. Het is niet duidelijk of deze ook in Europa zal uitkomen. Er werden ook al wat meer details gegeven (een Nederlandse vertaling van een Engelse vertaling van een Japanse tekst):

- 1286 planten, 386 insecten, 166 vogels en meer, 2000 soorten in totaal

- Encyclopedische informatie door Heibonsha

- Afbeeldingen en 3D-modellen

- Bibliotheek van insecten- en dierengeluiden

- Zoek op verschillende criteria, zoals grootte, kleur, seizoen, locatie, etc.

- Gebruikt de buitenste camera’s van de 3DS om bloemen te identificeren

- Gebruikt de bewegingssensor bij het kijken naar digitale galerijen

- Ontdek relaties tussen planten en dieren

- Quizmodus: test je bloem-identificatievaardigheden

Als dit een gratis titel wordt, heb ik wel interesse. Hier nog een trailer:

Sonic hoe dan ook naar Wii U

image

Volgens geruchten denkt SEGA erover om Sonic Generations ook naar de Wii U en de PS Vita te brengen, maar alleen als de game goed verkoopt voor de andere consoles. Hoe mooi zou het zijn om Sonic over de Wii U-controller te zien rennen in 1080p HD?

Nou, dat laatste zien we sowieso gebeuren, want SEGA gaat ook werken aan een Sonictitel die exclusief ontwikkeld gaat worden voor de Wii U.

zaterdag 17 september 2011

woensdag 14 september 2011

Vergeet niet: gratis Zelda game!

Dit jaar, tijdens de E3 maakte Nintendo bekend dat GameBoy Advance-game The Legend of Zelda: Four Swords gratis te downloaden zou zijn op DSiWare. Vandaag heeft Nintendo meer bekend gemaakt over deze titel.

Vanaf 28 september kunnen DSi- en 3DS-bezitters dit spel gratis downloaden. Het blijkt hier niet om een directe port van de GBA-versie te gaan, maar echt om een kleine remake, The Legend of Zelda: Four Swords Anniversary Edition genaamd. Hierin zullen twee nieuwe dungeons beschikbaar zijn, een in NES-en één in Gameboystijl. Ook zal het mogelijk zijn om het spel in je eentje uit te spelen, wat in het origineel niet kon. Natuurlijk kun je nog steeds met 2 tot 4 spelers spelen, en allemaal een andere Link besturen.

Hier zie je de trailer (geheel in het Japans):

Mario Tennis

Eindelijk komt er  weer een nieuw deel in de klassieke Mario Tennis serie, ditmaal voor de 3DS. Mario Tennis is een tennisspel met verschillende Mario-karakters, die allemaal hun eigen “speciale vaardigheid” hebben. Je zal kunnen spelen op enkel en dubbel veld. Zowel voor de Nintendo DS als de Wii is geen Mario Tennis-game verschenen (behalve New Play Control! Mario Power Tennis voor de Wii, maar dat was een port van de Gamecubeversie van dat spel, alleen met nieuwe besturing).

Lakitu en Metal Mario naar 3DS

Nintendo heeft vandaag op de Nintendo 3DS Conference een paar nieuwe details over Mario Kart 7 gegeven, waaronder een opmerkelijk detail: Metal Mario en Lakitu zullen speelbaar worden!

Metal Mario is een personage dat als boss diende in Super Smash Bros., Super Smash Bros. Melee en Dr. Mario 64, een speelbaar karakter was in Mario Golf, en een power-up in Super Mario 64 en Super Mario 64 DS. Hij kan onder water lopen door zijn grote gewicht, dat hem naar de bodem trekt. Het lijkt vreemd om hem in dit spel te plaatsen, omdat hij al heel lang niet meer in games is verschenen.

 

Daarnaast zal er dus ook een Lakitu met een rood schild speelbaar zijn. De welbekende Lakitu met het groene schild zal nog steeds aftellen bij de start, bordjes met Lap 1, 2 en 3 omhoog houden en ons uit het water vissen. Hoewel Lakitu in veel spellen voorkomt, is hij bijna nooit speelbaar.

 

 

Daarnaast heeft het spel ook nog bewegingsgevoelige besturing, een first person view (alsof je zelf achter het stuur zit, dit is natuurlijk alleen een optie) en kan je als je Mii spelen. Daarnaast zijn er heel veel items te gebruiken, waaronder het omstreden blauwe schild, en nieuwe items als de Fire Flower.

Hier zie je de nieuwe trailer:

En hier zie je het interview waarin Lakitu en Metal Mario bekendgemaakt worden (Engels ondertiteld):

De bevestigde karakters tot nu toe:

MarioNSMBWii.PNGLuigiNSMBWii.PNGNSMBWiiPeach.pngYoshiMP8art.pngNSMBW Toad.pngKoopa Troopa

          Mario                     Luigi                       Peach                      Yoshi                Toad           Koopa Troopa

DonkeyDKCR.pngBowserNSMBWii.pngDaisyMP8Official.png

           Wario                               Donkey Kong                                Bowser                                       Daisy

PrincessRosetta.jpgFile:MetalMarioSM64.pngMii.png

                       Rosalina                                   Lakitu                                Metal Mario                            Mii

zaterdag 10 september 2011

Yoshi naar de 3DS?

Je zal misschien wel weten dat Nintendo op 13 september een persconferentie houdt over de Nintendo 3DS, de 3DS Showcase. Behalve de monsterlijke add-on die al eerder bekendgemaakt werd, zal er misschien ook leuker nieuws bekend worden gemaakt. Zoals een nieuwe Yoshi-game!

Volgens een Japanse bron zou er een nieuw Yoshi-spel komen voor de 3DS. Het zou om een platformer gaan, zoals Yoshi’s Island en Yoshi’s Story. De ontwikkeling van de game zou in handen zijn van Good-Feel, die eerder al Kirby’s Epic Yarn voor de Wii ontwikkelden.

Om alvast in de stemming te komen, hier wat beelden van Yoshi’s oudere games:

Super Mario World 2: Yoshi’s Island (1995, SNES)
Yoshi’s Story (1998, Nintendo 64)
Yoshi’s Universal Gravitation (2005, GameBoy Advance)
Yoshi Touch & Go (2005, Nintendo DS)
Yoshi’s Island DS (2006, Nintendo DS)

woensdag 7 september 2011

Hey! Listen!

Velen van jullie zullen Navi wel kennen uit The Legend of Zelda: Ocarina of Time voor de Nintendo 64 of de 3DS. Deze fee vliegt voortdurend achter Link aan om vervolgens “Hey!” of “Listen!” te roepen, en dan iets uitlegt wat je allang weet. Velen kennen vast ook wel Nyan Cat, de kat uit het populaire Youtubefilmpje dat “Nyan Nyan Nyan” zingend door de ruimte vliegt, een regenboogspoor achterlatend.

Zo niet, bekijk hem dan nu:

Youtube-gebruiker MusicMan 497 heeft hier een Navi-remix van gemaakt, waarin hij “Nyan” vervangt door “Hey!”. Leuk, toch?

3DS krijgt add-on met tweede circle pad

Het Japanse gamesblad Famitsu heeft een schokkende bekendmaking gedaan; er komt niet alleen een port van Monster Hunt Tri van de Wii naar de 3DS, maar je hebt ook de tweede circle pad nodig om hem te kunnen spelen!

Er gingen al langer geruchten over deze add-on. Als er binnenkort een redesign van de 3DS zou komen, zou deze 2 circle pads hebben, en dus zou er een add-on komen voor huidige 3DS-bezitters, aangezien je sommige spellen alleen zal kunnen spelen met deze tweede circle pad. De add-on is een cradle, waar je de 3ds in kan klikken. Op de foto is dit goed te zien.

Behalve dat dit natuurlijk vervelend is, omdat je er extra geld aan zal moeten uitgeven, en de knoppen aan de rechterkant misschien moeilijk bereikbaar zijn, kan dit ook voordelen. De 3DS kan nu rechtstreekse ports ondersteunen van games voor de PS Vita, en kan makkelijker Wii-games ondersteunen. En misschien kan Nintendo er een extra batterij in stoppen, om de beperkte batterijduur van de 3DS te verlengen. Wat denk jij? Laat het ons weten!

Party: Prelude (It Sucks to be Weegie)

Het is niet makkelijk om in de schaduw van je broer te staan. Iemand die hier zeker over mee kan praten is Luigi. In de webstrip “It Sucks to be Weegie” volgen we Weegie (Luigi), en zien we hoe hij worstelt met zijn leven, samen met zijn vrienden Link en Daisy.

Deze keer zien we hoe Luigi een nieuwe baan aangeboden krijgt van Shigeru Miyamoto… of niet?

Klik hier voor alle strips!

maandag 5 september 2011

DragonQuest X komt naar Wii en Wii U

DragonQuest, de alom serie van MMORPG’s, komt met een nieuwe game voor de Wii en de Wii U; DragonQuest X. Deze nieuwe game zal een online RPG worden, waarin spelers met elkaar kunnen samenwerken in een digitale wereld om bijvoorbeeld vijanden te verslaan. Het maakt hiervoor niet uit of je de Wii- of de Wii U-versie van de game hebt, omdat gebruikers van de twee verschillende versies gewoon online met elkaar kunnen samenwerken.

Square Enix, de uitgever en in dit geval zelfs de ontwikkelaar van de game, hintte ook naar 3DS- compatibiliteit, waarbij je je gegevens kan overzetten naar je 3DS en ze vervolgens kan uitwisselen via StreetPass.

Het is zeer waarschijnlijk dat deze game ook in Europa gaat uitkomen, aangezien dat tegenwoordig het geval is bij bijna alle DragonQuest-games. In Japan is deze serie immens populair, en deze game zal zeker helpen bij de verkoop van de Wii U. Hieronder alvast een trailer in lage kwaliteit, maar het is de enige die momenteel beschikbaar is op YouTube, aangezien Square Enix de meeste filmpjes verwijdert om copyrightredenen.

EDIT: Dit filmpje is inmiddels ook verwijderd.

Kirby: Mass Attack krijgt minigames

 

De nieuwe Kirbygame voor de Nintendo DS beloofde al een mooie titel te worden. Je kan als maximaal tien Kirby’s tegelijk spelen, en je bestuurt ze geheel met de stylus. Kirby kan in dit spel zijn vijanden niet opzuigen om hun krachten te kopiëren, wat ook al het geval was in Kirby: Canvas Curse voor de DS, en Kirby’s Epic Yarn voor de Wii. Het spel blijkt echter meer te bieden dan alleen een vermakelijke Story Mode.

In een onlangs vrijgegeven trailer worden enkele minigames getoond. Deze vind ik er zelf best vermakelijk uitzien. Korte minigames in de New Super Mario Bros.-stijl, zonder het Kirby-gevoel te verliezen. Zouden deze games DS Download Play ondersteunen, zodat je samen met je vrienden kan lachen om deze minigames (wat wel de toegevoegde waarde van minigames is)? Laat me in de reacties weten wat jij ervan vindt.

zaterdag 3 september 2011

Eerste Pokémon-game voor 3DS

We hebben er met smart op gewacht, maar de eerste Pokémon-titel voor de 3DS is dan eindelijk hier. Pokémon Rumble Blast is de opvolger van de WiiWare-game Pokémon Rumble, maar heeft meer levels, bevat Pokémon uit alle vijf generaties en heeft een sterkere verhaallijn. Ook zal dit geen eShop spel zijn. En als je nu nog niet nieuwsgierig was, dan word je het wel door deze prachtige boxart.

Très chic, non? Het is overigens wel opvallend dat alle Pokémon op het hoesje uit Black en White komen, behalve Pikachu. Dit spel ligt in Japan al in de winkels, maar wij moeten wachten tot December… Tot dan moeten we ons vermaken met Star Fox 64 3D, Super Mario 3D Land, Mario Kart 7, Sonic Generations, en af en toe wegdromen bij de trailer van Rumble Blast…

EDIT: De game heet nu Super Pokémon Rumble.

Emerald Coast komt naar 3DS

Emerald Coast, uit Sonic Adventure, komt in de 3DS-versie van Sonic Generations. Voor de PS3/XBox-versie van het spel zijn inmiddels al 7 stages bekend, maar voor de 3DS nog maar 4, waarvan 3 uit de klassieke Sonic-games. Alle stages voor de 3DS, behalve Green Hill, zullen anders zijn dan die voor de PS3.

Zo zal Emerald Coast eruit zien op de 3DS:

En dit is een video van de originele versie van Sonic Adventure voor de Sega Dreamcast:

Zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn alle stages uit Sonic Generations afkomstig uit oudere Sonic-spellen. Je speelt door elk level met een moderne en een klassieke versie van Sonic, die allebei andere vaardigheden hebben, en anders bestuurd worden.
Sonic Generations ligt in November in de winkels.

Star Fox TV Show!

Smosh maakte vrijdag dit grappige filmpje over Star Fox. Nu de Star Fox-games niet meer verkopen, hebben Fox, Slippy, Falco en Peppy geen geld meer, en moeten ze onder een dak wonen. De winnaar van de show krijgt een nieuwe game!
Waarschuwing: geheel Engels. Zonder een beetje kennis over Star Fox kan dit erg moeilijk te begrijpen zijn.

Star Fox 64 3D ligt 9 september in de winkel.
Star Fox 64 3D microsite