maandag 26 december 2011

Officiële Zelda-tijdlijn onthuld?

De tijdlijn van de Zelda-serie is altijd een punt van twist geweest onder de fanatiekere fans. Het is moeilijk om de Zelda’s in een chronologische volgorde te plaatsen, omdat bijna elke game een andere Link in de hoofdrol heeft. (Link wordt namelijk, als drager van de Triforce of Courage, telkens opnieuw geboren, net als Zelda en Ganondorf, die de Triforce of Wisdom en de Triforce of Power dragen.) Nintendo gaf weinig hints omtrent de tijdlijn, maar Shigeru Miyamoto, bedenker van de Zelda-reeks, heeft wel gezegd dat er een tijdlijn wordt bijgehouden. En die is nu dan (waarschijnlijk) eindelijk onthuld.

In het alleen in Japan uitgegeven boek Hyrule Historia, een boek vol achtergrondinformatie en concept art over Zelda, uitgegeven ter ere van de 25e verjaardag van de serie, is naar verluid de tijdlijn uit de doeken gedaan. Dit meldt de Japanse gamesite Kotaku. Er zijn echter nog geen scans om dit te bewijzen.

Het lijkt erop dat de tijdlijn na Ocarina of Time zich opsplitst in drie tijdlijnen: één waarin Link Ganon niet weet te verslaan, en hij de wereld in duisternis hult, één waarin Ganon wordt verslagen en Link door Zelda wordt teruggestuurd in de tijd om zijn verloren jeugd in te halen, en één waarin Link volwassen blijft. Hieronder kun je de volledige tijdlijn bewonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten