vrijdag 30 december 2011

Speciale Lombrero Gaming-community

Iedereen die Mario Kart 7 in zijn bezit heeft heeft ongetwijfeld al ontdekt dat je online kan spelen in communities. Dit zijn groepen mensen die wanneer ze willen online tegen elkaar kunnen spelen, zonder daar eerst vrienden voor te moeten worden. Veel gamesites en –blogs hebben al een eigen community voor hun gebruikers, en Lombrero Gaming vanaf vandaag ook.

De community is als volgt te vinden:

-In het Mario Kart 7-menu kies je voor “Multiplayer (online)”.

-Vervolgens kies je voor “Community’s”.

-Klik daarna op “Code invoeren”, en voer de volgende code in:

33-5952-3559-8015

Omdat er vaak weinig mensen online zullen zijn, is er een speciaal tijdstip voor wedstrijden; om 20:00 uur (8 uur ‘s avonds). Ik hoop jullie snel terug te zien!

maandag 26 december 2011

VVVVVV 29 december naar eShop

Het spel VVVVVV komt op 29 december naar de eShop voor Nintendo 3DS. Dit meldt de site Joystiq. Het is een soort puzzel-platform-behendigheidsspel dat oorspronkelijk voor de PC verscheen. De 3DS-versie krijgt 3D-graphics, een kaart op het touchscreen en zes nieuwe levels. Het spel zal in de toekomst kunnen worden uitgebreid met DLC. LET OP: Het is onbekend of het spel ook op deze datum in de Europese eShop zal verschijnen, en de Europese prijs is onbekend (waarschijnlijk 8 euro, aangezien de Amerikaanse versie 8 dollar kost, en de Amerikaanse prijs in dollars jammer genoeg bijna altijd hetzelfde is als de Europese prijs in euro’s).

Hieronder een gameplayfilmpje van de PC-versie.

Officiële Zelda-tijdlijn onthuld?

De tijdlijn van de Zelda-serie is altijd een punt van twist geweest onder de fanatiekere fans. Het is moeilijk om de Zelda’s in een chronologische volgorde te plaatsen, omdat bijna elke game een andere Link in de hoofdrol heeft. (Link wordt namelijk, als drager van de Triforce of Courage, telkens opnieuw geboren, net als Zelda en Ganondorf, die de Triforce of Wisdom en de Triforce of Power dragen.) Nintendo gaf weinig hints omtrent de tijdlijn, maar Shigeru Miyamoto, bedenker van de Zelda-reeks, heeft wel gezegd dat er een tijdlijn wordt bijgehouden. En die is nu dan (waarschijnlijk) eindelijk onthuld.

In het alleen in Japan uitgegeven boek Hyrule Historia, een boek vol achtergrondinformatie en concept art over Zelda, uitgegeven ter ere van de 25e verjaardag van de serie, is naar verluid de tijdlijn uit de doeken gedaan. Dit meldt de Japanse gamesite Kotaku. Er zijn echter nog geen scans om dit te bewijzen.

Het lijkt erop dat de tijdlijn na Ocarina of Time zich opsplitst in drie tijdlijnen: één waarin Link Ganon niet weet te verslaan, en hij de wereld in duisternis hult, één waarin Ganon wordt verslagen en Link door Zelda wordt teruggestuurd in de tijd om zijn verloren jeugd in te halen, en één waarin Link volwassen blijft. Hieronder kun je de volledige tijdlijn bewonderen.

zondag 18 december 2011

Link’s New Job (It Sucks to Be Weegie)

Luigi staat niet alleen in de schaduw van zijn broer, maar ook in die van zijn beste vriend…

Meer van It Sucks to Be Weegie.

Pokémon strijden naast samurai

2011 was een goed jaar voor Pokémonfans, met de Europese releases van Pokémon Black & White, Pokédex 3D en Super Pokémon Rumble, en de Japanse release van PokéPark 2: Wonders Beyond. In 2012 zullen de Europese release van PokéPark 2 plaatsvinden, en zal eventueel Pokémon Grey uitkomen. Maar er zal ook een erg ongewone game uitkomen; een crossover tussen Pokémon en de in Japan erg populaire serie Nobunaga’s Ambition.

Dit werd bekendgemaakt op het Japanse evenement Jump Festa. Het spel, dat zal verschijnen voor de Nintendo DS, vertelt een deel van de Japanse geschiedenis, gecombineerd met de welbekende wezentjes die we Pokémon noemen, en zal ontwikkeld worden door zowel The Pokémon Company als Tecmo Koei. De gameplay zal een combinatie zijn tussen beide series. Het is onbekend of deze game ook in Europa zal uitkomen, aangezien Nobunaga’s Ambition buiten Japan erg onbekend is.

Er is ook een trailer vrijgegeven: