zondag 29 januari 2012

Solatorobo krijgt vervolg

In 2010 kwam Cyberconnect2, na jaren alleen Playstation-exclusieve Naruto- en .hack-games te hebben gemaakt, met een nieuwe DS-game: Solatorobo: Red the Hunter. Deze action RPG werd een succes, en de volgende stap lijkt dan ook logisch: er komt een sequel.

Dit nieuwe deel moet uitkomen op de 3DS, en ligt eind 2012 in de Japanse winkels. Wij westerlingen moeten waarschijnlijk wachten tot in 2013.

Omdat ik het me voor kan stellen dat je het eerste deel niet gespeeld hebt, hieronder een trailer. (De gameplay begint rond 1:40.)

zaterdag 28 januari 2012

Download de Sonic Generations PC-Demo

350px-Sonic-generations-playstation-3-ps3-1303392634-015.jpgEnige tijd geleden is eer een PC-demo van Sonic Generations op downloadservice Steam verschenen. Deze is gratis te downloaden en geeft een goed beeld van de gameplay. Natuurlijk is dit ook een goede manier om te zien of je computer het spel wel aankan. Je moet Steam hebben om het spel te kunnen downloaden. Steam kan je hier downloaden. Daarna kun je hier de demo downloaden.

vrijdag 27 januari 2012

Capcom maakt typfout

Een aantal Amerikanen die de game Resident Evil: Revelations vroegtijdig in handen kregen, ontdekten een wel erg grove fout. Op de zijkant van de box staat namelijk “Resident Evil Revelaitons”. De fout is inmiddels opgemerkt door Capcom en op de huidige exemplaren staat wél de goede titel.

Nintendo begint online service

Sony en Microsoft hadden ze allang, maar nu komt Nintendo ook met een uitgebreide online service voor de Nintendo 3DS en Wii U. De service zal Nintendo Network gaan heten. Volgens Iwata is de infrastructuur al voorhanden. Hij legde ook het verschil uit met de Nintendo Wi-Fi Connection van de Wii en de DS. Die kon alleen gebruikt worden voor specifieke games en toepassingen, terwijl Nintendo Network ook veel meer sociale aspecten heeft.

 

Tot nu toe zijn de volgende functies bekend:

Persoonlijke accounts Wii U: Net als op bijvoorbeeld de Xbox 360 is er op de Wii U de mogelijkheid om meerdere accounts op één console te hebben. Die accounts hebben dus ook hun eigen vriendenlijst en opgeslagen gegevens.

Digitally Distributed Packaged Software: Dit betekent dat Nintendo kijkt naar de mogelijkheid om volledige retailgames die normaal gesproken alleen in de winkel verkrijgbaar zijn digitaal te gaan verkopen. Nintendo geeft niet aan wanneer het deze service wil gaan integreren, omdat ze de relatie met hun retailers erg belangrijk vinden. Ook opslagruimte kan een probleem vormen. Ik denk dat ik, zolang mogelijk, het liefst gewoon schijfjes blijf kopen, omdat ik het fijner vind om iets fysieks te kopen, maar ik snap dat dit handig kan zijn,

Betaalde DLC: Zoals al bekend was krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om betaalde uitbreidingen voor hun spellen te gaan verkopen. Dit is iets wat Nintendo met de Wii en DS nooit heeft gedaan.

Mario Kart 7-communities: Wat hier nou precies aan uitgebreid wordt is onduidelijk. Misschien dat je je communities in je vriendenlijst krijgt, of dat je die van je vrienden kan zien.

Indrukwekkend heh?

Arme Luigi…

 

Onlangs gaf Nintendo de box-art van Mario Party 9 vrij. Alle personages zijn op op het hoesje te zien. We hebben Mario, Peach, Yoshi, Bowser, Toad… Wacht eens even… Waar is Luigi?

Het werd al redelijk snel gezien dat Luigi er niet was. Nintendo bleek hem simpelweg vergeten te zijn. Arme Luigi…

Je zou verwachten dat Nintendo dit netjes rechtzet, maar dat valt wel mee. De fout is weliswaar gecorrigeerd, maar of dit het veel beter maakt…

Hieronder zie je beide box-arts. Op de tweede staat Luigi. Kan jij hem vinden? Okee, hij staat links naast de titel, bij de toren. Nintendo, waarom kwellen jullie Weegie zo…

2D (side-scrolling) Mario voor 3DS aangekondigd

Dat het nu een stuk beter gaat met de 3DS (het is momenteel de snelst verkopende Nintendo-console OOIT) is vooral te danken aan Mario. De besnorde loodgieter heeft met een nieuwe Mario Kart en een nieuwe 3D-platformer veel (jongere) klanten aangezet tot het kopen van een 3DS. Nu komt Satoru Iwata met een nieuwe aankondiging: een 2D-platformer voor de 3DS.

Iwata: “Although there is no logo here, we are planning to release a totally new side-scrolling action Super Mario in 2D as a key title for the Nintendo 3DS in the next fiscal year.”

Het fiscale jaar van 2013 dus, dat kan ook begin 2014 zijn, maar daar lijkt het niet op. Let op: het gaat hier om een 2D-titel, daarmee wordt bedoeld een titel met 2D gameplay à la New Super Mario Bros., die waarschijnlijk wel gebruik zal maken van het stereoscopisch 3D van de 3DS.

Rayman Origins op 30 maart naar 3DS en PC

Ben jij fan van Rayman, dan is de afgelopen paar jaar een zware tijd voor je geweest. Onze ledemaatloze held speelde de laatste jaren alleen in partygames met de Rabbids (en was uiteindelijk zelfs daar niet goed genoeg meer voor), en in remakes/ports van Rayman 2. Laatst kwam daar verandering in, toen Rayman eindelijk weer een schitterende 2D-platformer kreeg. En deze verschijnt dus op 30 maart ook voor de 3DS.

Eerder werd al bekend dat de game naar Nintendo’s handheld zou komen, maar hij stond eerst gepland voor 16 maart. Hij is dus een beetje uitgesteld. Tegelijkertijd met de 3DS-versie verschijnt er ook een PC-versie.